Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε εύκολα μια σελίδα phpinfo (σε 3 βήματα) - MC-EDUCATE

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε εύκολα μια σελίδα phpinfo (σε 3 βήματα)

σελίδα phpinfo
 

Ακόμα κι αν δεν είστε προγραμματιστής, ίσως χρειαστεί να καταλάβετε λίγα πράγματα για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας. Ωστόσο, αν δεν ξέρετε πού να ψάξετε, η εύρεση ακόμη και των πιο βασικών πληροφοριών PHP για την εγκατάσταση του WordPress μπορεί να είναι δύσκολη.

Δείτε πώς η MC EDUCATE ανταποκρίνεται στον ανταγωνισμό.

Ευτυχώς, αν θέλετε να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να το ρυθμίσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ενιαία σελίδα όπου θα βρείτε όλες τις πληροφορίες PHP που χρειάζεστε. Ακόμα καλύτερα, χρειάζεται μόνο μία γραμμή κώδικα για να γίνει αυτό.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας παρουσιάσουμε τη συνάρτηση phpinfo() και θα εξηγήσουμε γιατί μπορεί να είναι χρήσιμη για εσάς. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πώς να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια σελίδα phpinfo για τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Εισαγωγή στη συνάρτηση phpinfo().

Η phpinfo() είναι μια συνάρτηση PHP ή ένα απόσπασμα κώδικα που λαμβάνει μία ή περισσότερες παραμέτρους και επιστρέφει μια τιμή. Η εκτέλεση του phpinfo() θα εμφανίσει πληροφορίες σχετικά με τη διαμόρφωση PHP του ιστότοπού σας, όπως:

  • Η τρέχουσα έκδοση της PHP εκτελείται ο ιστότοπός σας.
  • Οι πληροφορίες και το περιβάλλον του διακομιστή σας.
  • Το περιβάλλον PHP.
  • Πληροφορίες έκδοσης του λειτουργικού σας συστήματος (OS).
  • Διαδρομές, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας του php.ini.
  • Κύρια και τοπικές τιμές για επιλογές διαμόρφωσης PHP.
  • Κεφαλίδες HTTP.
  • Η άδεια PHP.
  • Ενότητες και επεκτάσεις που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή.

Η χρήση της λειτουργίας μόνο θα επιστρέψει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια χούφτα παραμέτρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, προκειμένου να έχετε πρόσβαση μόνο στις συγκεκριμένες πληροφορίες που θέλετε να δείτε. Αυτά περιλαμβάνουν:

INFO_GENERAL: Εμφανίζει τη γραμμή διαμόρφωσης, τον διακομιστή web, το λειτουργικό σύστημα και άλλα.
INFO_CREDITS: Εμφανίζει μια λίστα προγραμματιστών PHP, λειτουργικών μονάδων κ.λπ.
INFO_CONFIGURATION: Επιστρέφει τις τρέχουσες τοπικές και κύριες οδηγίες.
INFO_MODULES: Μοιράζεται όλες τις επεκτάσεις και τις ρυθμίσεις τους.
INFO_ENVIRONMENT: Περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες μεταβλητών περιβάλλοντος.
INFO_VARIABLES: Εμφανίζει όλες τις προκαθορισμένες μεταβλητές από Environment, GET, POST, Cookie, Server (EGPCS).
INFO_LICENSE: Εμφανίζει την Άδεια PHP.
INFO_ALL: Επιστρέφει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες (μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο πράγμα χρησιμοποιώντας καμία παράμετρο).
Ένας τρόπος χρήσης της συνάρτησης phpinfo() είναι η δημιουργία μιας σελίδας phpinfo, όπως θα περιγράψουμε αργότερα σε αυτήν την ανάρτηση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορείτε να βρείτε ορισμένες από τις παραπάνω πληροφορίες χωρίς τον επιπλέον κόπο να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Για παράδειγμα, η λειτουργία WordPress Site Health που περιλαμβάνεται στην έκδοση 5.2 και νεότερη μπορεί να μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με τον διακομιστή ιστού σας, την έκδοση PHP, το όριο μνήμης και άλλα. Απλώς μεταβείτε στα Tools > Site Health > Info > Server για να βρείτε αυτά τα δεδομένα:

site health server 

Αντί να ελέγχετε για αυτές τις πληροφορίες, η phpinfo() είναι πιο κατάλληλη για να σας βοηθήσει με τις προσπάθειες εντοπισμού σφαλμάτων. Τα δεδομένα EGPCS που είναι διαθέσιμα μέσω αυτής της λειτουργίας το καθιστούν ιδιαίτερα χρήσιμο από αυτή την άποψη.

Προτεινόμενη ανάγνωση: Πώς να βελτιώσετε το όριο μνήμης PHP στο WordPress.

 Πώς να δημιουργήσετε μια σελίδα phpinfo (σε 3 βήματα)

Εάν έχετε μια βασική κατανόηση του Πρωτοκόλλου Μεταφοράς Αρχείων (FTP) και του τρόπου χρήσης ενός προγράμματος-client FTP, η δημιουργία μιας σελίδας phpinfo είναι πραγματικά πολύ απλή. Στις επόμενες ενότητες, το χωρίσαμε σε τρία σύντομα βήματα.

Βήμα 1: Δημιουργήστε ένα αρχείο phpinfo.php και μεταφορτώστε το στον διακομιστή σας
Για να ξεκινήσετε τη δημιουργία αυτής της σελίδας, ανοίξτε το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που προτιμάτε. Σε ένα νέο php αρχείο, προσθέστε την ακόλουθη γραμμή κώδικα:

 

<?php
phpinfo( );
?>

 

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μία από τις παραμέτρους που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να την εισαγάγετε ανάμεσα στις παρενθέσεις εδώ. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το αρχείο ως "phpinfo.php". Εάν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό όνομα (θα εξηγήσουμε γιατί μπορεί να θέλετε να το κάνετε στο Βήμα 3), αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επέκταση .php.

Στη συνέχεια, ανοίξτε το FileZilla ή άλλο πρόγραμμα-πελάτη FTP και συνδεθείτε στον διακομιστή του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας FTP. Στη συνέχεια, ανεβάστε το νέο σας αρχείο phpinfo.php στον φάκελο public_html:

add phpinfo file

Τώρα προσθέσατε με επιτυχία τη σελίδα phpinfo στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, για να δείτε τη σελίδα, θα πρέπει να ξέρετε πού να τη βρείτε.

 

Βήμα 2: Πρόσβαση στη σελίδα phpinfo στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Μόλις μεταφορτωθεί στον διακομιστή σας, η σελίδα phpinfo θα γίνει δημόσια διαθέσιμη. Αυτό σημαίνει ότι εσείς (και οποιοσδήποτε άλλος) μπορείτε να το προβάλετε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης προσθέτοντας το /phpinfo.php στο τέλος του τομέα του ιστότοπού σας:

 

phpinfo page example

Εάν δεν χρησιμοποιήσατε καμία παράμετρο και επιλέξατε να επιστρέψετε όλες τις πληροφορίες PHP σας, αυτή η σελίδα πιθανότατα θα είναι αρκετά μεγάλη. Μπορείτε να εντοπίσετε τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες που αναζητάτε χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση Εύρεση (CTRL ή CMD + F) στον υπολογιστή σας:

find function example

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να εκτελέσετε τυχόν απαραίτητες εργασίες εντοπισμού σφαλμάτων ή άλλες εργασίες.
 

Βήμα 3: Διαγράψτε ή μετονομάστε τη σελίδα phpinfo σας 

Όπως αναφέραμε στο Βήμα 2, επειδή το αρχείο phpinfo.php τοποθετήθηκε στον φάκελο public_html, είναι πλέον διαθέσιμο δημόσια. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι ορισμένες από τις πληροφορίες που επιστρέφει η συνάρτηση phpinfo() είναι ευαίσθητες και θα μπορούσαν να βοηθήσουν έναν κακόβουλο χάκερ να αποκτήσει πρόσβαση στον διακομιστή σας.

Οι εισβολείς μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν bots για να αναζητήσουν σελίδες phpinfo προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν. Για αυτόν τον λόγο, μόλις ολοκληρώσετε τη χρήση του δικού σας, είναι καλύτερο να το διαγράψετε. Μπορείτε να το κάνετε επιστρέφοντας στον πελάτη FTP.

Στη συνέχεια, συνδεθείτε ξανά στον διακομιστή σας και ανοίξτε το public_html. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο phpinfo.php και επιλέξτε Διαγραφή:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Image

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ στο Digital Marketing & SEO

 

Αυτός ο ιστότοπος έχει σκοπό να μαζέψει μια βάση δεδομένων απο Know How tips σε τομείς τεχνολογίας πληροφορικής, δωρεάν digital marketing, Linux, Windows, SEO κ.α.

Επίσης δείχνω τεχνικές affiliate marketing, make money online, απο προσωπικές εμπειρίες