Affiliate Marketing Tutorial: Ξεκινώντας με 4 απλά βήματα - MC-EDUCATE

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - DIGITAL MARKETING, SEO

Make Money Online

Affiliate Marketing Tutorial: Ξεκινώντας με 4 απλά βήματα

Affiliate Marketing Tutorial

Θέλετε να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο με Affiliate Marketing;

Τότε είστε τυχεροί γιατί αυτό είναι το μόνο σεμινάριο Affiliate Marketing που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε. Για να ζεσταθούμε, επιτρέψτε μου να σας πω ότι η βιομηχανία Affiliate Marketing θα φτάσει τα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στις ΗΠΑ.

Δεν θέλετε το κομμάτι σας;

Το καλύτερο πράγμα για το Affiliate Marketing είναι ότι είναι σχεδόν παθητικό εισόδημα. Σημαίνει ότι θα βγάζετε χρήματα ακόμα κι αν δεν εργάζεστε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλά πριν από αυτό, πρέπει να εργαστείτε σκληρά! Ακόμη και ένα κομμάτι 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αλλάξει τη ζωή σας για πάντα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πρώτα με τα βασικά του Affiliate Marketing.

The Ultimate Affiliate Marketing Tutorial: Τα βασικά

Πριν ξεκινήσετε να κερδίζετε χρήματα με το Affiliate Marketing, πρέπει να κατανοήσετε μερικές έννοιες σχετικά με αυτό. Αυτή η ενότητα θα σας καθοδηγήσει σε επιχειρηματικά μοντέλα και τύπους προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται για μάρκετινγκ.

Αλλά επιτρέψτε μου να ορίσω τι είναι το Affiliate Marketing!

Τι είναι το Affiliate Marketing;

Είναι ένα είδος μάρκετινγκ στο οποίο εσείς, ως Affiliater, κερδίζετε μια προμήθεια από το μάρκετινγκ ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας που δεν σας ανήκει. Ψάχνετε για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, εάν θέλετε το απολαμβάνετε για εσάς και το προτείνετε στο κοινό σας.

affiate Marketing

 

Το 84% των publisher επωφελούνται από το Affiliate Marketing, σύμφωνα με την Υποστήριξη της Αγοράς Ιστού. Αυτό σημαίνει ότι έχετε τεράστιες δυνατότητες για να κερδίσετε πολλά χρήματα στο διαδίκτυο. Το Affiliate Marketing βασίζεται σε ένα μοντέλο κατανομής εσόδων.

Αυτό με φέρνει στη δεύτερη έννοια του Affiliate Marketing, που είναι το επιχειρηματικό μοντέλο. Εάν προωθήσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, ο ιδιοκτήτης λαμβάνει την πώληση ή την ευεργετική ενέργεια. Και παίρνετε τις προμήθειες σας για αυτό.

Affiliate Marketing Tutorial: Μοντέλα

Υπάρχουν δύο κύρια επιχειρηματικά μοντέλα για το Affiliate Marketingκόστος ανά πώληση και κόστος ανά ενέργεια  ή cost per sale and cost per action. Η κατανόηση αυτών των μοντέλων θα σας βοηθήσει να ανοίξετε το δρόμο σας στο Affiliate Marketing.

Cost Per Sale Affiliate Marketing - CPS

Με αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο, κερδίζετε χρήματα μόνο εάν το κοινό σας αγοράσει κάτι μέσω του συνδέσμου σας Affiliate link. Μπορεί να είναι λογισμικό ή φυσικό προϊόν όπως ένας φορητός υπολογιστής παιχνιδιών. Οι έμποροι CPS είναι μικροί και μεγάλοι. 

Για παράδειγμα, το Amazon Associates σάς βοηθά να κερδίσετε μια προμήθεια εάν κάποιος αγοράσει ένα προϊόν στο Amazon χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμό σας. Ακόμα κι αν στείλετε εκατομμύρια επισκέπτες στο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου της Amazon, δεν θα κερδίσετε ούτε ένα δολάριο αν δεν γίνουν αγοραστές.

Cost Per Action Affiliate Marketing - CPA

Επιταχύνει χρόνια τώρα. Αυτό είναι συγκριτικά πιο εύκολο από το CPS επειδή δεν χρειάζεστε πώληση για να κάνετε προμήθεια. Αλλά είναι πολύ ανταγωνιστικό. Και οι περισσότεροι  affiliate marketers μπορεί να ξοδέψουν χρήματα για να βγάλουν χρήματα.

Για παράδειγμα, ο Ian Fernando έχει ξοδέψει $8000 σε διαφημίσεις για να βγάλει $9500. Είναι 1500$ σε καθαρά κέρδη. Καθόλου άσχημα! Πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά όλους τους παράγοντες. Αυτό συμβαίνει επειδή μια ελαφρά αύξηση στο κόστος ανά κλικ θα μπορούσε να σημαίνει απώλεια για εσάς.

Μην ανησυχείτε. δεν συμβαίνει πολύ εάν είστε υποστηρικτής εξειδικευμένων υπηρεσιών. Σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ή μια σελίδα προορισμού Landing Page με βάση την κατηγορία που έχει καθοριστεί. Και μετά, αν προβάλλετε διαφημίσεις, θα μετατρέψετε πολλούς επισκέπτες σε πελάτες επίσης.

Αλλά πρώτα, θα πρέπει να κατανοήσετε τον τύπο του προϊόντος ή της υπηρεσίας που θα προωθήσετε ως affiliate.

Τύποι προϊόντων ή υπηρεσιών

Υπάρχουν πολλά προϊόντα και υπηρεσίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Το Affiliate Marketing μπορεί να αφορά μια συνδρομή επί πληρωμή σε ένα μάθημα για φυσικά προϊόντα. Επιτρέψτε μου να τις χωρίσω σε τρεις μεγάλες κατηγορίες και να τις ρίξω φως τώρα.

Digital Products - Ψηφιακά Προϊόντα

Τα ψηφιακά προϊόντα μπορεί να είναι αρκετά πολύτιμα χωρίς αμφιβολία. Δεν μπορείτε να αγγίξετε, να κρατήσετε και να δοκιμάσετε ένα ψηφιακό προϊόν, αλλά μπορείτε να το καταναλώσετε. Για παράδειγμα, μπορεί να απολαμβάνετε μουσικά βίντεο, αλλά δεν θα τα αγγίξετε ή δεν θα τα δοκιμάσετε ποτέ.

digital products

Για παράδειγμα η ιστοσελίδα invideo είναι μια σελίδα που μπορείτε να φτιάξετε επαγγελματικά video, 3D, Logo animations, Intros, κ.α.

invideo

 

Και γι' αυτό πρέπει να το προωθήσετε για να λάβετε affiliate προμήθειες για εσάς. Αυτά τα προϊόντα έρχονται συχνά με τη μορφή ψηφιακών αρχείων με δυνατότητα λήψης ή ροής. Η εμπορία αυτών των προϊόντων είναι λίγο πιο δύσκολη από τα φυσικά προϊόντα.

Μα γιατί? Είναι επειδή ανταγωνίζεστε με δωρεάν περιεχόμενο που διατίθεται στο διαδίκτυο. Τα ψηφιακά προϊόντα που πραγματοποιούν σημαντικές μετατροπές περιλαμβάνουν:

  • Εκπαιδευτικά προϊόντα όπως μαθήματα
  • Συνδρομές για ιστότοπους
  • Ψηφιακά πρότυπα ή εργαλεία
  • Μουσική και τέχνη
  • Άδειες χρήσης του ψηφιακού σας στοιχείου

Από πού μπορείτε να προμηθευτείτε ψηφιακά προϊόντα για Affiliate Marketing; Για αυτό, μπορεί να θέλετε να επισκεφτείτε μερικά από τα καλύτερα δίκτυα και πλατφόρμες όπως:

  • ShareASale
  • Awin
  • Συνεργάτης CJ
  • Rakuten
  • ClickBank

Και η λίστα συνεχίζεται. Πρώτα, πρέπει να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας εκεί. Και στη συνέχεια αναζητήστε τα προϊόντα που σχετίζονται με τη θέση σας. Ξεκινήστε να τα προωθείτε και κερδίστε προμήθειες affiliate. Οι Affiliate Marketer όπως ο Pat Flynn κερδίζουν έως και 100.000 $ το μήνα.

 

Physical Products - Φυσικά Προϊόντα

Εάν θέλετε να αγοράσετε έναν λιγότερο ανταγωνιστικό τύπο προϊόντος, τότε προτιμήστε τα φυσικά. Δεν λέω ότι πρέπει να επιλέξετε να πουλάτε iPhone επειδή είναι ακόμα ανταγωνιστικά στην αγορά. Αλλά φυσικά, μπορείτε να ψάξετε σε πολλά προϊόντα για να διαλέξετε.

Δείτε πώς επιλέγετε ένα φυσικό προϊόν για μάρκετινγκ συνεργατών:

  • Μεταβείτε σε γίγαντες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Amazon, το eBay ή το Alibaba
  • Αναζητήστε τις κατηγορίες προϊόντων
  • Δείτε τις θετικές κριτικές
  • Select a solid product - Επιλέξτε ένα συμπαγές προϊόν

Και ξεκινήστε να δημιουργείτε περιεχόμενο γύρω από αυτό. Ενσωματώστε τον affiliate Link σας σε αυτό και κάντε προμήθειες affiliate για κάθε πώληση. Εάν ενδιαφέρεστε να προωθήσετε φυσικά προϊόντα, πηγαίνετε στο Amazon Associates, το μεγαλύτερο πρόγραμμα Affiliate Marketing.

Online Services / Online Υπηρεσίες

Κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν ψηφιακό προϊόν. Αλλά πιστεύω ότι οι διαδικτυακές υπηρεσίες είναι διαφορετικά πράγματα. Οι υπηρεσίες μπορεί να βασίζονται σε λογισμικό ως υπηρεσία (SAAS) ή σε soft skills. Μπορείτε να προωθήσετε ένα προϊόν SaaS όπως το Canva ή το SEMRush.

 

 

Affiliate Marketing Tutorial: Πως να ξεκινήσω το 2022

Αυτή η ενότητα ανάρτησης είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να ξεκινήσετε με το Affiliate Marketing το 2022. Θα καλύψω τα πάντα, από την επιλογή ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας μέχρι την παρακολούθηση της προόδου σας στην πορεία. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε αμέσως τώρα.

Επιλέξτε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία

Αρχικά, θέλετε να επιλέξετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που θέλετε να προωθήσετε. Είναι σαν να επιλέγετε μια θέση για το blog ή τον ιστότοπό σας. Γιατί; Εάν η θέση σας είναι το ποδόσφαιρο, θα θέλατε να πουλήσετε ένα ποδόσφαιρο, δίχτυ και σχετικά προϊόντα.

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν μια θέση με βάση τα ενδιαφέροντά τους. Αντίθετα, κάποιοι είναι προσανατολισμένοι στο χρήμα και αναζητούν το τέλειο προϊόν για πώληση. Ανεξάρτητα από τη θέση που θα επιλέξετε, πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία για να δημιουργήσετε περιεχόμενο γύρω από αυτό.

Η πρώτη μέθοδος για να επιλέξετε ένα προϊόν για προώθηση είναι να μεταβείτε σε προγράμματα Affiliate Marketing ή δίκτυα. Αυτό μπορεί να είναι το CJ, το ShareASale, το ClickBank και άλλα. 

Διαφορετικά, μπορείτε να ελέγξετε όλα αυτά τα προγράμματα και να δείτε τι είναι καλό για εσάς. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να προωθήσετε προϊόντα systeme.io επειδή προσφέρουν cookies άνω των έξι μηνών. Δεν είναι μια τέλεια υπηρεσία για προώθηση;

Ρυθμίστε το ιστολόγιό σας ή το Landing Page

Για να κερδίσετε χρήματα με το Affiliate Marketing, χρειάζεστε μια πλατφόρμα. Αυτό μπορεί να είναι ένα ιστολόγιο, ένας ιστότοπος ή μια σελίδα προορισμού. Εκεί δημοσιεύετε το περιεχόμενό σας για να βοηθήσετε το κοινό σας και να προωθήσετε διαφορετικά προϊόντα για να κερδίσετε προμήθειες.

Μεταβείτε στο systeme.io και αυτή είναι η σελίδα προορισμού του system.io.

 How To Make Money Online with Systeme.io dashboard 1024x516

 

Αυτή είναι η Bluehost's landing page. 

 

Bluehost homepage 1024x520

 

 

Αυτή είναι η σελίδα όπου μεταφέρετε την ιδέα σας στο κοινό σας.

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο:

  • Αγοράστε φιλοξενία από τις κορυφαίες υπηρεσίες φιλοξενίας
  • Λάβετε ένα όνομα τομέα από το NameCheap
  • Συνδέστε το όνομα τομέα και τη φιλοξενία
  • Εγκαταστήστε το WordPress για να διαχειριστείτε το περιεχόμενό σας
  • Και ξεκινήστε να δημιουργείτε περιεχόμενο

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ειδική σελίδα αφιερωμένη στην προώθηση του κοινού σας. Αυτή η σελίδα θα ονομάζεται σελίδα προορισμού (Landing Page) για εσάς. Αλλά αν θέλετε να έχετε περισσότερες πωλήσεις, δημιουργήστε όσες περισσότερες δημοσιεύσεις μπορείτε.

Αλλά αν θέλετε να δημιουργήσετε μια  σελίδα προορισμού (Landing Page) ή ένα ιστολόγιο σχεδόν δωρεάν, μπορείτε να το κάνετε ως εξής:

  • Μεταβείτε στο Systeme.io
  • Εισάγετε την διεύθυνση ηλεκρονικού ταχυδρομείου σας
  • Και κάντε κλικ στο «Ξεκινήστε δωρεάν
  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Systeme
  • Και δημιουργήστε διοχετεύσεις πωλήσεων, σελίδες προορισμού και πολλά άλλα

Μπορείτε να τα κάνετε όλα χωρίς να πληρώσετε ούτε μια δεκάρα. Θα πληρώσετε μόνο καθώς μεγαλώνετε. Γι' αυτό πιστεύω ότι το systeme.io έχει όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση.

Τι να κάνετε αφού δημιουργήσετε και δημοσιεύσετε το περιεχόμενό σας; Εισαγάγετε συνδέσμους affiliate, φυσικά. Μπορείτε να προωθήσετε τα προϊόντα της affiliate σας χρησιμοποιώντας:

  • PrettyLinks (Πρόσθετο που σας βοηθά να ενσωματώσετε φυσικά συνδέσμους συνεργατών)
  • Διαφημίσεις banner (Αντιγράψτε τον κώδικα από το πρόγραμμα affiliate και επικολλήστε τον στο ιστολόγιό σας)
  • Σελίδα προτάσεων (Αυτή είναι μια υπέροχη σελίδα για να προτείνετε τα προϊόντα)
  • Εκμάθηση, συμβουλές και οδηγοί (Προσθέστε αξία στο κοινό σας, ώστε να σας εμπιστευτεί)

Οι περισσότεροι έμποροι κάθονται και περιμένουν αφού δημιουργήσουν περιεχόμενο στη θέση τους. Ωστόσο, σας συνιστώ να εκτελέσετε μια καμπάνια και να προωθήσετε ενεργά το περιεχόμενό σας σε διαφορετικά μέσα.

Εκτελέστε τις καμπάνιες

Η εκτέλεση καμπανιών σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρμες αναζήτησης είναι ο ταχύτερος τρόπος για τη δημιουργία εσόδων από affiliate. Οι καμπάνιες μπορεί να είναι δωρεάν και επί πληρωμή. Η εκτέλεση πληρωμένων καμπανιών είναι ακόμη πιο γρήγορη από τις δωρεάν.

How to Get Traffic to Your Blog Using Social Media 1 700x438

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εκτελείτε μια καμπάνια στο email:

  • Ξεκινήστε να δημιουργείτε τη λίστα σας με lead magnets και πολλά άλλα
  • Αποφασίστε τους στόχους σας και τηρήστε τους
  • Κατανοήστε το κοινό σας
  • Δημιουργήστε εκπληκτικές επιλογές
  • Σχεδιάστε τα email σας και προγραμματίστε τα επίσης
  • Craft the perfect subject lines
  • Μεταβείτε σε μια υπηρεσία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το Convertkit ή η Constant Contact
  • Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Systeme.io
  • Δημιουργήστε μια καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου drip campaign

Και αρχίστε να στέλνετε τα email στο κοινό σας. Μιλήστε μαζί τους και να είστε φιλικοί. Κατανοήστε και βοηθήστε τους ειλικρινά. Σταδιακά θα χτίσετε εμπιστοσύνη και θα αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα με προμήθειες affiliate.

 

Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε μια καμπάνια στα social media:

  • Κατανοήστε το κοινό σας
  • Αποφασίστε για τον στόχο της καμπάνιας σας
  • Επιλέξτε την καλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (όπου το κοινό σας ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο)
  • Δημιουργήστε ένα ημερολόγιο περιεχομένου για την εβδομάδα, το μήνα και το έτος
  • Σχεδιάστε και οπτικό περιεχόμενο
  • Προγραμματίστε αναρτήσεις και παρακολουθήστε την ανταπόκριση
  • Παρακολουθήστε και ξεκινήστε την προώθηση των προϊόντων

Η εκτέλεση μιας καμπάνιας δεν είναι μόνο η εκτέλεση της. Αλλά πρέπει να συνεχίσετε να αναλύετε την απόδοση και να ενεργείτε ανάλογα. Η νούμερο ένα συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να αναλύσετε μερικές από τις κορυφαίες επιτυχημένες καμπάνιες και θα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Παρακολουθήστε και αναλύστε την πρόοδό σας

 

Η ανάλυση της προόδου σας στην πορεία είναι εξαιρετικά σημαντική για μακροπρόθεσμα κέρδη. Ευτυχώς, δεν χρειάζεστε επιστήμη πυραύλων για να το κάνετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε προσοχή στον πίνακα ελέγχου του Affiliate Marketing που έχετε επιλέξει.

Ωστόσο, η παρακολούθηση και η ανάλυση της προόδου σας μπορεί να είναι δύσκολη εάν εργάζεστε με περισσότερα από ένα προγράμματα Affiliate. Για αυτό, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες https://linkshort.eu/ Σας βοηθά να παρακολουθείτε και να αναλύετε όλους τους συνδέσμους σας σε ένα μέρος.

  • Μεταβείτε στο https://linkshort.eu/
  • Δημιουργήστε εκεί τον δωρεάν λογαριασμό σας
  • Ξεκινήστε να συντομεύετε και να ικανοποιείτε τους συνδέσμους σας
  • Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου αφού συνδεθείτε
  • Παρακολουθήστε και αναλύστε την πρόοδο

Το https://linkshort.eu/ δεν είναι μόνο το καλύτερο πρόγραμμα συντόμευσης διευθύνσεων URL, αλλά και ένα πλήρες εργαλείο διαχείρισης συνδέσμων. Σας βοηθά επίσης να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο για όλους τους συνδέσμους σας και να δημιουργήσετε γρήγορες σελίδες προορισμού.

Για να ολοκληρώσετε αυτό το σεμινάριο Affiliate Marketing, ελέγξτε αυτά τα 17 κορυφαία εργαλεία Affiliate Marketing για να εκτοξεύσετε τις προμήθειες σας στα ύψη.

 

 
Image

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ στο Digital Marketing & SEO

 

Αυτός ο ιστότοπος έχει σκοπό να μαζέψει μια βάση δεδομένων απο Know How tips σε τομείς τεχνολογίας πληροφορικής, δωρεάν digital marketing, Linux, Windows, SEO κ.α.

Επίσης δείχνω τεχνικές affiliate marketing, make money online, απο προσωπικές εμπειρίες