10 Βασικοί Παράγοντες SEO On-Page που πρέπει να γνωρίζετε - MC-EDUCATE

10 Βασικοί Παράγοντες SEO On-Page που πρέπει να γνωρίζετε

10 Βασικοί Παράγοντες SEO On-Page που πρέπει να γνωρίζετε

Ανακαλύψτε τι είναι το on-page SEO, γιατί έχει σημασία και 10 από τα πιο σημαντικά ζητήματα του on-page SEO στα οποία πρέπει να εστιάσετε για να πετύχετε.

 Η επιτυχία στην οργανική αναζήτηση σήμερα απαιτεί βελτιστοποίηση για έναν συνδυασμό παραγόντων που οι μηχανές αναζήτησης θεωρούν σημαντικούς – τεχνικούς, εντός και εκτός σελίδας.

Με τα χρόνια, έχουμε δει αυξημένη εστίαση σε τεχνικές εκτός σελίδας – όπως η δημιουργία συνδέσμων – και άλλα τεχνικά στοιχεία.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το off-page SEO δεν θα κάνει πολύ καλό, αν δεν δώσετε προσοχή στα βασικά στοιχεία - το on-page SEO.

Οι έξυπνοι επαγγελματίες SEO γνωρίζουν ότι η βελτιστοποίηση στη σελίδα πρέπει να τίθεται συνεχώς σε προτεραιότητα.

Και επειδή το τοπίο αναζήτησης εξελίσσεται διαρκώς, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι γνώσεις σας στο SEO στη σελίδα είναι ενημερωμένες.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα καλύψουμε τι είναι το on-page SEO, γιατί έχει σημασία και 10 από τις πιο σημαντικές εκτιμήσεις για το on-page SEO σήμερα.

Τι είναι το On-Page SEO;

Το On-page SEO (γνωστό και ως on-site SEO) αναφέρεται στην πρακτική της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων για τη βελτίωση της κατάταξης ενός ιστότοπου στις μηχανές αναζήτησης και την απόκτηση οργανικής επισκεψιμότητας.

Εκτός από τη δημοσίευση σχετικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας, το on-page SEO περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση των επικεφαλίδων, των ετικετών HTML (τίτλος, meta και κεφαλίδα) και των εικόνων. Σημαίνει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας έχει υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, εγκυρότητας και αξιοπιστίας.

Λαμβάνει υπόψη διάφορες πτυχές της ιστοσελίδας που, όταν προστεθούν, θα βελτιώσουν την ορατότητα του ιστότοπού σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Γιατί το On-Page SEO είναι σημαντικό

Το on-page SEO είναι σημαντικό επειδή βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τον ιστότοπό σας και το περιεχόμενό του, καθώς και να προσδιορίσουν εάν είναι σχετικός με το ερώτημα ενός ερευνητή.

Καθώς οι μηχανές αναζήτησης γίνονται πιο εξελιγμένες, υπάρχει μεγαλύτερη εστίαση στη συνάφεια και τη σημασιολογία στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP).

Η Google, με την πληθώρα πολύπλοκων αλγορίθμων της, είναι πλέον πολύ καλύτερη σε:

Κατανόηση του τι πραγματικά αναζητούν οι χρήστες όταν πληκτρολογούν ένα ερώτημα.
Παροχή αποτελεσμάτων αναζήτησης που ανταποκρίνονται στις προθέσεις των χρηστών (πληροφοριακά, ψώνια, πλοήγηση).
Η προσαρμογή σε αυτήν την ανάπτυξη είναι απαραίτητη και μπορείτε να το κάνετε διασφαλίζοντας ότι ο ιστότοπός σας και το περιεχόμενό του – τόσο ό,τι είναι ορατό στους χρήστες στις ιστοσελίδες σας (δηλαδή κείμενο, εικόνες, βίντεο ή ήχος) όσο και στοιχεία που είναι ορατά μόνο στην αναζήτηση μηχανές (δηλαδή, ετικέτες HTML, δομημένα δεδομένα) – είναι καλά βελτιστοποιημένοι σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες βέλτιστες πρακτικές.

 

Επιπλέον, δεν μπορείτε απλά να αγνοήσετε το on-page SEO επειδή έχετε περισσότερο έλεγχο κατά τη βελτιστοποίηση για στοιχεία επιτόπου – σε αντίθεση με το SEO εκτός σελίδας που αποτελείται από εξωτερικά σήματα (δηλαδή, backlinks).

Εάν καταβάλετε προσπάθεια σε στρατηγικές στη σελίδα, θα δείτε ώθηση στην επισκεψιμότητα και αύξηση της παρουσίας σας στην αναζήτηση.

Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στα πιο σημαντικά στοιχεία του on-page SEO.

Αν δώσετε μεγάλη προσοχή σε αυτούς τους 10 τομείς, θα βελτιώσετε το περιεχόμενο και την εξουσία σας – και θα αυξήσετε την κατάταξή σας, την επισκεψιμότητα και τις μετατροπές σας.

1. Ε-Α-Τ Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness

Το E-A-T, που σημαίνει Εξειδίκευση, Αυθεντία και Αξιοπιστία, είναι το πλαίσιο που χρησιμοποιούν οι αξιολογητές της Google για να αξιολογήσουν συνολικά τους δημιουργούς περιεχομένου, τις ιστοσελίδες και τους ιστότοπους.

Η Google έδινε πάντα προτεραιότητα στο περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Θέλει να διασφαλίσει ότι οι ιστότοποι που παράγουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας ανταμείβονται με καλύτερες βαθμολογίες και οι ιστότοποι που δημιουργούν περιεχόμενο χαμηλής ποιότητας έχουν λιγότερη προβολή.

Υπάρχει μια σαφής σχέση μεταξύ αυτού που η Google θεωρεί περιεχόμενο υψηλής ποιότητας και αυτού που εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Διώξτε την απογοήτευση από την ολοκλήρωση των έργων.
Παραδώστε τις προθεσμίες σας σε ειδικούς ελεύθερους επαγγελματίες που μπορούν να ολοκληρώσουν κάθε εργασία πριν από κάθε προθεσμία - και να διατηρήσουν την επιχείρησή σας στην κορυφαία ταχύτητα.

Ονομάστε το συσχέτιση ή αιτιότητα – ό,τι κι αν είναι, το E-A-T παίζει κατά κάποιο τρόπο ρόλο στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Που σημαίνει ότι το E-A-T πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στη στρατηγική SEO σας.

2. Ετικέτα τίτλου

Η ετικέτα τίτλου, μια ετικέτα HTML που υπάρχει στην ενότητα κεφαλίδας κάθε ιστοσελίδας, παρέχει μια αρχική ένδειξη ή πλαίσιο ως προς το ποιο είναι το επίκαιρο θέμα της αντίστοιχης σελίδας στην οποία βρίσκεται.

Εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης (συνήθως χρησιμοποιείται ως σύνδεσμος με δυνατότητα κλικ) καθώς και στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Η ετικέτα τίτλου από μόνη της έχει μικρό αντίκτυπο στις οργανικές ταξινομήσεις, γι' αυτό μερικές φορές παραβλέπεται.

Τούτου λεχθέντος, οι ετικέτες τίτλου που λείπουν, οι διπλές και οι κακογραμμένες ετικέτες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματα SEO σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι κάνετε βελτιστοποίηση για αυτό το στοιχείο.

3. Meta Description

Από τις πρώτες μέρες του SEO, οι μετα-περιγραφές ήταν ένα σημαντικό σημείο βελτιστοποίησης.

Οι μετα-περιγραφές, οι μετα-ετικέτες που παρέχουν μια περιγραφή του τι αφορά η σελίδα, εμφανίζονται συχνά στους SERP κάτω από τον τίτλο της σελίδας.

Ενώ η Google υποστηρίζει ότι οι μετα-περιγραφές δεν βοηθούν στην κατάταξη, υπάρχουν ανέκδοτες ενδείξεις ότι οι έμμεσες ιδιότητες των καλύτερων περιγραφών βοηθούν.

Η σωστή βελτιστοποίηση της μετα-περιγραφής μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση:

  • Αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR).
  • Αντίληψη της ποιότητας του αποτελέσματος.
  • Η αντίληψη για το τι προσφέρει ο ιστότοπός σας αλλάζει.

4. Τίτλοι

Θέλετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας να έχει καλή απόδοση στην αναζήτηση; Στη συνέχεια, αρχίστε να γράφετε συναρπαστικούς τίτλους.

Το να δημιουργήσετε έναν τίτλο για μια ανάρτηση ιστολογίου μπορεί να φαίνεται πολύ βασικό, αλλά ένας υπέροχος τίτλος μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ενός κλικ και μιας εμφάνισης – γι' αυτό είναι σημαντικό να τα δημιουργήσετε στρατηγικά.

Οι τίτλοι σας πρέπει να κεντρίσουν το ενδιαφέρον για να ξεχωρίσουν στους SERP – παρακινώντας τους χρήστες να κάνουν κλικ και να συνεχίσουν να διαβάζουν το υπόλοιπο περιεχόμενο.

5. Ετικέτες κεφαλίδας

Οι ετικέτες κεφαλίδας είναι στοιχεία HTML (H1-H6) που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση επικεφαλίδων και υποκεφαλαίων στο περιεχόμενό σας από άλλους τύπους κειμένου (π.χ. κείμενο παραγράφου).

Οι ετικέτες κεφαλίδας δεν είναι τόσο σημαντικές για την κατάταξη του ιστότοπού σας όσο παλιά, αλλά αυτές οι ετικέτες εξακολουθούν να εξυπηρετούν μια σημαντική λειτουργία – για τους χρήστες και το SEO σας.

Μπορούν να επηρεάσουν έμμεσα την κατάταξή σας με:

Κάνοντας το περιεχόμενό σας πιο εύκολο και πιο ευχάριστο να το διαβάσουν οι επισκέπτες.
Παροχή πλαισίου πλούσιου σε λέξεις-κλειδιά σχετικά με το περιεχόμενό σας για τις μηχανές αναζήτησης.

6. SEO Writing

Γράψιμο SEO σημαίνει τη σύνταξη περιεχομένου με γνώμονα τόσο τις μηχανές αναζήτησης όσο και τους χρήστες.

Υπάρχει μια στρατηγική πίσω από τη σύνταξη συμπαγούς περιεχομένου SEO – και είναι κάτι περισσότερο από απλή έρευνα λέξεων-κλειδιών και συμπλήρωση των κενών.

Απλώς η παραγωγή περιεχομένου για χάρη του δεν θα κάνει. Να θυμάστε ότι γράφετε περιεχόμενο για άτομα – επομένως αυτό το περιεχόμενο πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, ουσιαστικό και σχετικό.

7. Λέξη-κλειδί Κανιβαλισμός

Σωστό ή λάθος? Όσο περισσότερες σελίδες έχετε στοχεύοντας μια λέξη-κλειδί, τόσο καλύτερη θα κατατάσσεστε για αυτήν τη λέξη-κλειδί.

Ψευδής!

Η στόχευση ενός συγκεκριμένου όρου σε πολλές σελίδες μπορεί να προκαλέσει "κανιβαλισμό λέξεων-κλειδιών" που έχει ορισμένες δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για το SEO σας.

 

Όταν έχετε πολλές σελίδες που κατατάσσονται για την ίδια λέξη-κλειδί, στην πραγματικότητα ανταγωνίζεστε τον εαυτό σας.

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε εάν υπάρχει κανιβαλισμός λέξεων-κλειδιών στον ιστότοπό σας και να το επιλύσετε αμέσως.

8. Έλεγχος περιεχομένου

Οι περισσότεροι δημιουργοί περιεχομένου επικεντρώνονται στη δημιουργία νέου περιεχομένου που ξεχνούν να ελέγξουν το υπάρχον περιεχόμενό τους. Και αυτό είναι λάθος.

Ο έλεγχος του υπάρχοντος περιεχομένου σας είναι ζωτικής σημασίας γιατί σας βοηθά:

Αξιολογήστε εάν το υπάρχον περιεχόμενό σας επιτυγχάνει τους στόχους του και κερδίζει απόδοση επένδυσης (ROI).
Προσδιορίστε εάν οι πληροφορίες στο περιεχόμενό σας εξακολουθούν να είναι ακριβείς ή έχουν γίνει μπαγιάτικες (ή ακόμα και ξεπερασμένες).
Προσδιορίστε ποιοι τύποι περιεχομένου είναι κατάλληλοι για εσάς.
Οι έλεγχοι περιεχομένου μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τη στρατηγική SEO σας και θα πρέπει να γίνονται σε τακτική βάση.

9. Βελτιστοποίηση εικόνας

Η προσθήκη εικόνων είναι ένας καλός τρόπος για να κάνετε τις ιστοσελίδες σας πιο ελκυστικές. Αλλά δεν δημιουργούνται όλες οι εικόνες ίσες – ορισμένες μπορεί ακόμη και να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας.

Η σωστή βελτιστοποίηση των εικόνων θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα πολύτιμο στοιχείο SEO.

Η βελτιστοποίηση εικόνας έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

 

Πρόσθετες ευκαιρίες κατάταξης (εμφανίζονται στην Αναζήτηση εικόνων Google).
Καλύτερη εμπειρία χρήστη.
Γρηγορότεροι χρόνοι φόρτωσης σελίδας.
Οι εικόνες δεν πρέπει να είναι εκ των υστέρων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενσωματώσει εικόνες που υποστηρίζουν το περιεχόμενό σας και χρησιμοποιούν περιγραφικούς τίτλους και εναλλακτικό κείμενο.

10. Δέσμευση χρήστη

Η ενίσχυση των στοιχείων SEO στη σελίδα του ιστότοπού σας είναι μόνο η μισή μάχη.

Το άλλο μισό έγκειται στη διασφάλιση ότι οι χρήστες δεν θα αναπηδήσουν – αλλά αντίθετα, θα συνεχίσουν να βλέπουν το περιεχόμενό σας, να αλληλεπιδρούν μαζί του και να επιστρέφουν για περισσότερα.

Η διατήρηση αφοσιωμένων χρηστών είναι μια μεγάλη πρόκληση από μόνη της, αλλά είναι σίγουρα εφικτό. Για να αυξήσετε την αφοσίωση των χρηστών, εστιάστε σε πτυχές όπως η ταχύτητα του ιστότοπου, η εμπειρία χρήστη και η βελτιστοποίηση περιεχομένου, μεταξύ άλλων.

Συμπέρασμα

Το on-page SEO είναι σημαντικό εάν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητες εμφάνισης του ιστότοπού σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η βελτιστοποίηση για επιτόπιους παράγοντες σε τακτική βάση μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της κατάταξης, της επισκεψιμότητας και των μετατροπών σας.

 

 
Image

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ στο Digital Marketing & SEO

 

Αυτός ο ιστότοπος έχει σκοπό να μαζέψει μια βάση δεδομένων απο Know How tips σε τομείς τεχνολογίας πληροφορικής, δωρεάν digital marketing, Linux, Windows, SEO κ.α.

Επίσης δείχνω τεχνικές affiliate marketing, make money online, απο προσωπικές εμπειρίες